Coaching verzorgd door: Coachingdelsol

Coaching

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, waardoor het kan voorkomen dat fysieke klachten gepaard gaan met emotionele blokkades, zowel bewust als onbewust. Middels coaching wordt onderzocht waardoor de klacht is ontstaan en wat er voor nodig is om die blokkades op te heffen. Binnen de coaching wordt er gebruik gemaakt van lichaamsgerichte oefeningen.

Stress gerelateerde fysieke klachten

Veel fysieke klachten ontstaan vanuit stress. Denk bijvoorbeeld aan stress wat ten uiting komt in hoofd-, nek- of schouderpijn en gespannen spieren. Binnen de coaching wordt inzicht verkregen in de onderliggende oorzaak van stress en u wordt geleerd hoe meer grip te krijgen in stressvolle situaties zodat er minder snel fysieke klachten zullen ontstaan.

Persoonlijke vraagstukken

Wie ben ik, wat kan ik, waarom doe ik wat ik doe? Binnen het leven doorlopen we verschillende ontwikkelingsfasen en ervaren we zogenoemde ‘life-events’ die allerlei vragen op kunnen roepen en tot emotionele disbalans kunnen leiden. Door middel van het onderzoeken van uw eigen patronen en overtuigingen ontstaat bewustwording. Hierdoor ontstaat er meer rust en het helpt in het maken van dagelijkse keuzes die echt passen bij u als persoon.

Individuele coaching

Individuele coaching kan soms net dat stapje verder helpen bij uw persoonlijke proces. De coaching is ontwikkelingsgericht en vanuit de kracht en talenten van u als individu. U mag zijn wie u bent! Op het moment dat u meer inzicht heeft in wie u daadwerkelijk bent en u uzelf accepteert en waardeert zal er meer rust worden ervaren wat een vrijer gevoel geeft in het dagelijks leven.

Gezins- en kindercoaching

Binnen gezins- en kindercoaching wordt gebruik gemaakt van de Reversie-Methode®© (ontwikkeld door Silvia Leegwater). Het uitgangspunt hierbij is dat de oorzaak van het gedrag of de fysieke klachten van het kind gezocht kunnen worden in diens omgeving, waarbij het Innerlijke Kind van de ouder een rol speelt. De coaching richt zich voornamelijk op de ouder en diens persoonlijke emotionele blokkades (zowel bewust als onbewust). Doordat de ouder inzicht verkrijgt in zijn gedrag zal dit direct een positieve invloed hebben op de rol als opvoeder met als gevolg dat de problemen tussen ouder en kind verminderen. Coaching voor het gehele gezin met als doel meer onderlinge verbinding en saamhorigheid behoort ook tot de mogelijkheden.

Met welke klachten kunt u bij ons terecht voor coaching?

  • Persoonlijke en gezinsvraagstukken
  • Stress gerelateerde fysieke klachten
  • Onbegrepen fysieke klachten

Staat uw klacht er niet tussen en wilt u weten of u door ons behandeld kunt worden, neem dan contact op met IBC Amstelland: 020-214 10 11.

We helpen u graag!