Haptotherapie

Haptotherapie

Haptotherapie, is de therapeutische toepassing van de haptonomie. Naar je lichaam luisteren is voor vele mensen een grote uitdaging in onze snelle, drukke en resultaatgerichte westerse maatschappij, waarin we van alles moeten. Het niet luisteren, ontkennen en/of onderdrukken van gevoelens kan allerlei klachten veroorzaken of aanwezige klachten in stand houden. Hierdoor kan het bewegen en persoonlijk functioneren geblokkeerd worden. Door je bewust te worden van deze blokkades en hier contact mee te maken ontstaat er ruimte voor verandering. Aanraking is de meest directe manier om datgene wat in je leeft voelbaar te maken. Zo ontstaat er ruimte voor gevoelens en kom je in contact met je kracht en vitaliteit. Zie www.vvh.nl

Burn-out

In de huidige maatschappij hebben veel mensen last van overspannen zijn. Als gevoelens van overspannenheid niet worden onderkent kunnen ze uw lichaam uitputten. Dit heet een “burn out” Het lichaam is letterlijk uitgeput en opgebrand. Heeft u last van vermoeidheid, maar kunt toch niet goed slapen. Herkent u concentratieverlies en lichamelijke gevoelens van onrust? Dan kan het zijn dat u een “ burn out” heeft. Met haptotherapie leert u deze signalen herkennen en hoe u kunt luisteren naar uw lichaam, zodat u kunt herstellen en kunt voorkomen dat het u in de toekomst nogmaals gebeurt.

Hyperventilatie

Hyperventilatie is vaak een symptoom van angst of paniek. Het kan leiden tot een verhoogde hartslag, een beklemmend gevoel op de borst, misselijkheid, duizeligheid, en zelfs een versnelde ademhaling die tintelingen in de vingers tot gevolg kan hebben. Door angst te hebben voor een aanval kan een vicieuze cirkel ontstaan. Haptotherapie leert u deze cirkel te doorbreken door u het verschil tussen denken en voelen te leren. De nare lichamelijke klachten worden snel minder en u bent beter bestand tegen stressvolle situaties in de toekomst.

Fysieke spanning

Fysieke spanning kan leiden tot pijn bijvoorbeeld in uw schouders of uw rug. Door het bewuster worden van wat er in het lijf afspeelt ontstaat er meer rust en ontspanning en kunt u trouwer zijn aan wat u voelt. Hierdoor gaat u vanuit “overleven” weer naar “leven”. Een ontspannen lichaam heeft een betere doorbloeding, met als gevolg dat spanning gerelateerde pijn in uw schouders en rug kan verdwijnen.

Met welke klachten kunt bij ons terecht voor haptotherapie?

  • Spanningsklachten met schouder en of rugpijn
  • Overbelasting
  • Hyperventilatie
  • Burn out
  • Vitaliteitsproblemen
  • Niet herkennen van grenzen
  • Tauma en rouwverwerking
  • Vragen over persoonlijkheidsgroei
  • Niet lekker in je vel zitten.

Staat uw klacht er niet tussen en wilt u weten of u door ons behandeld kunt worden, neem dan contact op met IBC Amstelland: 020-214 10 11.

We helpen u graag!