Ons Team

Julie Ferguson

Yoga Docente

Ik ben gecertificeerd yoga docente, gespecialiseerd in yin yoga.

Yoga is voor mij aantrekkelijk omdat het een heel belangrijke aanvulling is op de alledaagse drukte – het biedt een mogelijkheid om even te stoppen, en – zonder per se minder te doen – meer ruimte te creëren in ons hoofd. Daarnaast is yoga voor het lichaam bijzonder weldadig: door regelmatige oefening creëren we meer ruimte, flexibiliteit en kracht, en worden we weerbaarder.

Als student kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga, maar ik ben er serieus mee aan de slag gegaan na een gecompliceerde (drievoudige) botbreuk. Hierdoor kon ik intensieve sport zoals hardlopen niet meer beoefenen, maar met yoga heb ik alle flexibiliteit en kracht in mijn gewrichten weer terug gekregen.

Door de drukte van het dagelijkse leven vind ik met name yin yoga zo waardvol – deze vorm heeft mildheid en zachtheid als centrale peilers, en biedt uitdaging door de verleiding van het ‘doorgaan’ te weerstaan, en even stil te blijven – zowel fysiek als in de ‘mind’. Dit beoefenen op de mat geeft ons de mogelijkheid om ook het gewone leven beter aan te kunnen.

Ik combineer yin yoga (gericht op flexibiliteit) met yang yoga (gericht op spierkracht) en pilates oefeningen (gericht op een sterke ‘core’), en bied daarmee een all round yoga practice, als dagelijks onderhoud ter aanvulling – of mogelijk op termijn vervanging – van fysiotherapie en/of acupunctuur. Acuptunctuur en yin yoga zijn gestoeld op dezelfde principes en vullen elkaar dus perfect aan.
Daarnaast is in mijn yogaopleiding veel aandacht besteed aan anatomie, waardoor ik begrijp wat de implicaties zijn van fysieke belemmeringen, die in fysiotherapie worden behandeld. Met IBC behandelaars vanuit deze beide disciplines onderhoud ik dan ook nauw contact.

Reguliere yoga studio’s zijn vaak niet toegepast om rekening te houden met fysieke beperkingen, wat bij aspirant yogi’s tot veel frustratie of zelfs blessure kan leiden. Door de integrale benadering van IBC kan ik een aangepaste, veilige practice ontwikkelen voor vrijwel iedere yogi – ongeacht zijn of haar fysieke belemmering – die in de mooie IBC studio op de mat aankomt.

Samenwerken met fysiotherapeuten en acupuncturist.

Ter voorbereiding van mijn practice heb ik nauw overleg met fysiotherapeuten en acupunturist van IBC Amstelland. Mijn yoga practice is daardoor voor iedereen toegankelijk. Ik hoor graag van u wat uw specifieke aandachtspunten zijn, zodat ik daar rekening mee kan houden dan wel ruggespraak kan voeren met overige behandelaars, waar van toepassing.

Met welke klachten kunt u bij Julie terecht?

  • Schouderklachten
  • Rugpijn
  • Stress gerelateerde klachten

Staat uw klacht er niet tussen en wilt u weten of u door Julie behandeld kunt worden, neem dan contact op met IBC Amstelland: 020-214 10 11.