Revalidatie

Revalidatie

Revalideren betekent eigenlijk opnieuw weer fit worden. Dit kan noodzakelijk zijn na een ongeval of medische ingreep zoals een operatie. Alle vormen van revalidatie die betrekking hebben op schouder of rug kunnen bij IBC Amstelland worden uitgevoerd. Door 20 jaar ervaring op de afdeling traumatologie en orthopedie van VUmc is er een uitgebreide medische kennis aanwezig over letsels en operatieve ingrepen. De samenwerking met Traumarevalidatie Netwerk, SchouderNetwerk Amsterdam en de werkzaamheden bij het Medisch Centrum Jan van Goyen, blijven we op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen.

Postoperatieve revalidatie

Als u bent geopereerd aan uw schouder of aan uw rug kunt u bij IBC Amstelland revalideren. Bijvoorbeeld herstel van pezen, banden of het gewrichtskapsel van uw schouder, of een schouderprothese. Zenuw herstel of verplaatsing van pezen vergen een specifieke aanpak die bij IBC Amstelland kunnen worden uitgevoerd. Rugoperaties zoals hernia, het verwijderen van een wervelboog (laminectomie) of het vastzetten van de rug (spondylodese) kunnen bij IBC Amstelland revalideren.

Na een ongeval

Indien u een ongeval heeft gehad waarbij er sprake is van een breuk of een gewricht dat uit de kom is gegaan, duurt het vaak een tijd voordat u weer fit bent. Is er sprake van een of meerdere breuken tergelijk (polytraumata), kunt u hiervoor bij IBC Amstelland revalideren. Voorbeelden hiervan zijn, bovenarm breuken, wervelkolom breuken, maar ook heup of onderbeen breuken krijgen een revalidatie op maat.

2e lijn revalidatie

IBC Amstelland heeft de status van zelfstandig behandelcentrum. Dit betekent dat we medisch specialistische revalidatie zorg mogen leveren. Complexe zorgvragen omtrent schouder en rug, zoals neuralgische amyotrofie, chronische schouderinstabiliteit en langdurige pijnklachten van schouder en rug hebben vaak meerdere disciplines nodig zoals ergotherapie en psychologie. Deze vallen onder de zorg van een revalidatie arts.

We helpen u graag!