Er is weer een schouder drie-luik! Dit keer met het thema “Out of the shoulder box”. Drie interessante avonden met vakkundige sprekers. De ideale gelegenheid voor verdieping, inspiratie, kennis op te doen en  ervaringen te delen.

De kosten bedragen €25,- per persoon per bijeenkomst en het maximaal aantal inschrijvingen is 30 personen per bijeenkomst.

Het drie- luik vind plaats op:
– Donderdag 27 augustus (18:30 tot 21:00) | Impliciet trainen bij schouderpijn
– Donderdag 10 september (18:30) tot 21:00) | Return to sport, wetenschap ontmoet praktijk
– Donderdag 12 november (18:30 tot 21:00) | Schouderpijn bestrijding

Donderdag 27 augustus (18:30 tot 21:00) | Impliciet trainen bij schouderpijn
Waarom mag je als kind bij de fysiotherapeut spelenderwijs leren, maar als je eenmaal 18 bent dan moet je aan een elastiek trekken?
Impliciet leren is een trainingsvorm die meer bekend is in de trainingsleer, maar in opmars is binnen de fysiotherapie. In tegenstelling tot de traditionele vorm expliciet leren, die we in de schouderrevalidatie veelvuldig toepassen, wordt bij impliciet leren een motorische vaardigheid aangeleerd zonder dat deze bewust wordt verwoord in een opdracht. Het weglaten van gedetailleerde instructies over een bewegingsopdracht leidt tot onbewust aanleren van nieuwe vaardigheden. Waarom is dit beter? Hoe werkt dit binnen de schouderrevalidatie? Welke vormen pas je dan toe bij welke indicaties?

Collega’s Wieger Heijenk en Peter Glashouwer vullen de avond door zowel theoretisch als praktische het impliciet leren op een interactieve manier te belichten.

Klik hier om je in te schrijven