Yoga

IBC Amstelland Yoga

Mensen met schouder- en rugklachten kunnen vaak niet deelnemen aan reguliere yogalessen. IBC Amstelland heeft speciale yogalessen ontwikkeld voor mensen met schouder- en rugklachten. Het doel van deze lessen is om langzaam weer terug te komen op het reguliere niveau. IBC Amstelland yoga is een combinatie van yin yoga en yang yoga, aangevuld met pilates oefeningen.

Yin yoga is gericht op rust, aandacht voor de gewrichten en het bindweefsel. Yin is als yogavorm een belangrijke tegenhanger voor de drukte en activiteit van het dagelijkse leven. Met yin yoga blijven we wat langer in een houding, om de spieren geheel te ontspannen om fysiek en mentaal ruimte te creëren.

Yang yoga is gericht op spiercontrole en -kracht en is daarmee voor een evenwichtige yoga practice een belangrijke aanvulling op yin yoga. Pilates oefeningen hebben tot doel de ‘core’ te versterken, ofwel de buik- en rugspieren, wat rug- en schouderklachten ten goede komt.

Iedereen heeft verschillende mogelijkheden en beperkingen. De begeleiding is afgestemd met uw behandelaar zodat er rekening gehouden wordt met blessures en beperkingen. Hiervoor kan gebruik gemaakt worden van hulpstukken zoals kussens en bolsters.

Naast de fysieke voordelen, is een centraal doel van yoga het bevorderen van rust en ruimte in het hoofd. Het is voor veel mensen heel moeilijk om de ‘uit’ knop te vinden van gedachten. Door het aannemen van zachte yoga houdingen, waarbij we veel aandacht geven aan de ademhaling, leren we op een actieve en bewuste manier rust te vinden en te handhaven, en meer vat te krijgen op onze gedachtestroom. Hiermee ontwikkelen we meer ruimte, acceptatie en fysieke en metntale weerbaarheid.

Yoga voor schouderklachten

De yoga lessen bij IBC Amstelland zijn aangepaste yin yogalessen voor mensen met schouderpijn of instabiliteit. In nauwe afstemming met uw trajectbegeleider zijn de lessen aangepast aan uw indiviuele fysieke vermogens. Yoga creëert lokale ontspanning en ruimte waardoor uw schouder stabieler kan aanvoelen zodat u minder pijn en meer controle ervaart in het dagelijks functioneren.

Yoga voor rugklachten

IBC Amstelland heeft speciale lessen ontwikkeld voor mensen met rugpijn. In nauwe afstemming met uw trajectbegeleider zijn de yin yoga lessen aangepast aan uw indiviuele fysieke vermogens. Yoga creëert lokale ontspanning waardoor uw rug minder gespannen zal aanvoelen waardoor minder pijnlijk. Er worden u vaardigheden aangeleerd die u helpen om een episode van opnieuw rugpijn te voorkomen.

Met welke klachten kunt u bij ons terecht voor yoga?

  • Schouderklachten
  • Rugklachten
  • Stress gerelateerde klachten

Staat uw klacht er niet tussen en wilt u weten of u door ons behandeld kunt worden, neem dan contact op
met IBC Amstelland: 020-214 10 11.

We helpen u graag!